Книга за жената на новото време

68694
Книга за жената на новото време
Снимка: Кръгозор

Руската психоложка Лариса Ренар е обаятелна жена, с успешна кариера и с прекрасно семейство. Книгите й „Изворът на женската сила”, продължението й „Пазителката на женската сила” (което излиза на българския пазар на 19 май 2014 г.) и „Еликсирът на любовта” са бестселъри, които разкриват тайните на женската енергия.

Двигател на големия успех на Ренар се оказва реплика, която чува от своя преуспял съпруг: „Скъпа, ти си вече на 34, а аз едва на 42“? Тези думи променят живота й. Тя започва да търси отговор на въпроса: “Защо на 34 години, омъжена отдавна и с 2 деца, да се чувстваш стара и безполезна? И какво да правиш, когато мъжът ти е обкръжен от 20-годишни красавици, готови на всичко само за да заемат твоето място, когато усещаш, че светът се променя, а ти – не? Налага се да се промениш! И разбрах, че, за да продължа напред и да се развивам, са ми необходими нови познания.”

Индия – рецепта за любов

Седемнайсета глава – Рабиндранат Тагор го описва като „сълза върху лицето на вечността“, Ръдиард Киплинг – &bd...

След като намира дневника на своята прабаба, която  била прочута с чара си и с властта си над мъжете, Лариса Ренар започва подробно да изучава женските енергии. Университетското й образование по психология й помaга да отдели главното, да комбинира различните подходи и така да създаде цялостна система от знания и упражнения.

„Искам да предам тези знания на всяка жена, която желае да съвместява успешно семейство и работа, да съхрани хармонията в живота си и да постигне успех – да се реализира и като жена, и като личност. Всеки път, когато провеждам занятия, виждам как се променя отношението на жените към самите тях и как се променя отношението на мъжете към тях, в това число и на собствените им съпрузи. Много от жените разцъфват и възвръщат вярата в себе си и в своите възможности. Това са жените на новото време!

Когато ги виждате  по светски партита, облечени изискано, как общуват и флиртуват с лекота и финес, вие може да решите, че прекарват времето си само в салоните за красота или в пазаруване по магазините. Но искрено ще се изненадате, когато разберете, че всяка сутрин те бързат към своите офиси, научни институти, галерии, ресторанти, клиники; защитават дисертации, пишат книги, водят шоу програми и преподават различни науки.

Това са изключителни жени, успели да съвместят несъвместимото – работата и семейството – Жените на новото време! Но най-важното е, че това им се отдава без усилие.

Аз и моите приятелки сме едни от тези жени. Нас не мога да ни причислят нито към светските лъвици, използващи мъжете, нито към бизнес дамите, които отхвърлят всеки мъж. Ние съществуваме хармонично в този свят, който сме създали заедно с нашите мъже, но същевременно всяка от нас си има свои интереси. Ние подкрепяме съпрузите си в техните начинания и нови проекти, а те ни помагат да реализираме нашите.

Боровинков пай и солени целувки

*** Поехме по пътища, които вече ми бяха познати. Пикапът на Рой лавираше наляво-надясно, докато той се занимаваше с радиото, опитвайк...

Най-много ми се иска да предам тези знания на младите жени, които си мислят, че има само две роли за тях – или домакиня, затънала в грижи за себе си и за дома, или бизнес дама, затънала в грижи за кариерата си. Най-важният въпрос, който си задават те, разкъсвайки се между желанието да постигнат успех в бизнеса и желанието да намерят любим мъж, е: А възможно ли е да се съчетаят и двете?

Постарах се да обобщя всички наблюдения, размишления и знания, натрупани и проверени за 5 години, в моята първа книга – „Изворът на женската сила“. В нея са събрани древни техники и съвременни психологически знания.”

В „Пазителката на женската сила” - продължението на „Изворът на женската сила”, Лариса Ренар показва как се овладява и използва енергията на четирите стихии, които управляват света и четирите основни състояния на жената. „Всяка една от четирите стихии ни дарява с енергията си. Земята ни дава практичност и устойчивост, умението да виждаме същността и да поддържаме реда, умението да бъдем точни и разумни. Водата ни дарява с емоционалност и чувствителност, със състрадание и гъвкавост, сговорчивост и отстъпчивост, с умението да следваме чувствата си въпреки логиката. Огънят ни дарява с творчество и въображение, с умение да фантазираме и да изобретяваме, със способност да виждаме скритите възможности, които се крият във всяка нова крачка. Въздухът поддържа в нас способността да анализираме и разсъждаваме, помага ни да станем независими и непредсказуеми.

В книгата си Ренар включва:

  • Практиките на Древна Индия за пробуждане на енергията на Шакти
  • Тибетски упражнения за проявяване на вътрешната си сила и любов към себе си
  • Уроци от Древна Гърция за изява на богинята в теб и как да се научиш да даваш и да приемаш
  • Магически заклинания и медитации на древните викинги за духовно издигане и свързване с вселенската енергия

Всяка жена извървява своя път, като съединява в себе си четирите стихии – въздух, вода, огън и земя – и се научава:

Мери Симсис: Може да направите всичко, ако обичате достатъчно силно!

Мери Симсис прекарва голяма част от живота си в Нова Англия, където работи първо за различни списания, а след това и като корпоративен ...

-  Да проявява своята женственост

-  Да разбира, съблазнява и управлява мъжете

-  Да бъде изобретателна и да се наслаждава на сексуалните отношения

-  Да създава и дарява щастие

-  Да владее себе си и света

Боровинков пай и солени целувки

„Боровинков пай и солени целувки” (ИК „Кръгозор”) е изящен дебютен роман на Мери Симсис, посветен на завръщанет...

Пазителката на женската сила приема света такъв, какъвто е, и в същото време променя съдбата на света и хода на историята.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги