"Наследницата на империята" или неизвестната дъщеря на Романови

33011
"Наследницата на империята" или неизвестната дъщеря на Романови
Снимка: Кръгозор

Романът „Наследницата на империята” от Дженифър Лам предлага вълнуващо историческо пътешествие, свързано с една от най-големите тайни на ХХ век – има ли останал жив наследник на царската фамилия Романови.

Всички са чували историите за Анастасия – има написани редица книги и научни трудове за оцелялата велика херцогиня. Но интересът на авторката Дженифър Лам е насочен към съдбата на императрица Александра Романова. „Според мен сме привлечени от съчетанието на любов и трагедия, което Николай II и Александра Фьодоровна символизират. Семейството е било много сплотено, обичали са се дълбоко, светът, в който са живели, е приличал на приказка – поне на повърхността. И после всичко се срива по най-ужасяващия начин. Мисля, че легендата за Анастасия и другите членове на фамилията, които се твърди, че са оцелели, се е появила, за да отговори на нашата вътрешна необходимост и желание – ние искаме да е имало оцелели. Не можем да повярваме, че този свят ще свърши напълно. Наистина искаме някой да се е спасил от този ад, може би не невредим, но поне жив”, споделя Лам.

Списък с гости ще има, а сватба?

Съвършената сватба е мечтата на всяко (не)пораснало момиче. Съвършената сватба е мечтата на всяка майка. Но какво се случва, когато тез...

Американската авторка има магистърска степен по история от Оукланд Юнивърсити. Любопитството й към историята на Русия се превръща в страст за цял живот. Романът й „Наследницата на империята”, посветен на неизвестната дъщеря на Романови, е изпълнен с политически интриги, семейни тайни, любов и лоялност.

Интересът на докторантката  от малък американски университет – Вероника Херера, е насочен към императрица Александра Романова. В процеса на проучване Вероника с изумление установява, че все пак има вероятност да е останал жив член на царското семейство. Тя започва  разплитането на дълбоко пазена през десетилетията тайна, която свързва съдбата й с тази на други  две жени – Лена и Шарлот...

Лена, прислужница в имперския руски двор през 1902 г., неочаквано е потърсена от отчаяната императрица Александра. След четири дъщери императрицата е твърдо решена да даде наследник на трона и вярва, че Лена може да й помогне. Но какво ще стане, ако отново роди момиче?

Шарлот, бивша балерина, живее в Париж през Втората световна война, когато изненадващо е посетена от немски офицер. Тя разбира, че старинният кръст, който носи от рождение, е ключ към нещо, което офицерът издирва. Шарлот  напуска града, за да отведе сина си на безопасно място – в къщата на своите родители. Ще открие ли там истината за своя произход?

Знаем как приключва историята на Беатриче и Бенедикт. Но как е започнала?

Има ли по-велик драматург от Шекспир? Има ли съвременна авторка, която  пише по-увлекателно за Италия и Ренесанса от Марина Фиорат...

Вероника излиза от спокойния свят на библиотеките и ръкописите, за да попадне в сложна конспирация с фалшив претендент за трона, тайна политическа организация, която има за цел да върне славното минало на руската империя, и ...привлекателен адвокат, увлечен от историята на Романови. Тя  стига до неочаквани разкрития за себе си, за своето семейство и за мъжа, появил се наскоро в живота й. На кого обаче може да се довери и дали научният свят ще повярва на нейната теория?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com