Политически есета на Дейвид Хюм

26192
Политически есета на  Дейвид Хюм
Снимка: Сиела

Водещото присъствие на шотландеца Дейвид Хюм (1711–1776) в историята на модерната философия не се оспорва от никого. Той е единственият измежду своите съвременници, който е бил в състояние да твори на най-високо философско равнище и редом с това да напише подробна история на своята страна.

Нещо повече – като мислител той често е оценяван като най-оригиналния англоезичен философ, а като историк е определян като автор на най-добрата история на Англия на своето време.

Сладки ноти

След големия успех на първата си книга Вкусно с Йоли, авторката не спира да изненадва читателите си с авторските си рецепти. Този ...

Като добавим към всичко това и опита му като дипломат и висш държавен служител, разбираме защо Хюм е съвършеният посредник между философията и политиката. Няма мислител, който да е осъзнавал така болезнено ролята на хорските мнения, страсти и предразсъдъци в политиката и същевременно да е притежавал философската дълбочина да обясни техния произход и действие.

Предложените в тази публикация есета са в максимална степен представителни за политическата мисъл на Хюм и показват както неговата критическа сила, така и умението му да изгради алтернатива.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com