"Приключенията на мотовете" на Радостина Николова излиза в Китай в общ тираж от над 25 000

17852
"Приключенията на мотовете" на Радостина Николова излиза в Китай в общ тираж от над 25 000
Снимка: Мелина-Елина Бондокова

Малките пухкави мотове - герои от книгите на детската писателка Радостина Николова, скоро ще достигнат до децата в Китай. Международната издателска къща “Аврора” (Aurora Publishing) е закупила правата за цялата поредица “Приключенията на мотовете” и вече работи по превода на трите части. Очаква се книжките да бъдат на пазара в азиатската страна през пролетта на 2018 г. в общ тираж от 25 000 екземпляра.

Мотовете са необикновени същества, които обитават гардеробите на хората от хиляди години. Сменят цветовете си според дрехите, които висят по закачалките, и настроението на хората. Невидими са и се показват само на онези, на които имат доверие.

50-те най-продавани книги за последните 10 години в България

Книжарници "Хеликон" класираха 50-те най-продавани книги за последните 10 години в България. 1. "Любов", Елиф Шафак 2. "Малкият принц...

Първата книга от поредицата за мотовете “Здравей, ново утре” излиза през октомври 2013 г. и носи на Николова награда „Бисерче вълшебно”. До средата на 2015 г. са публикувани и следващите две книги - “Мукс отвръща на удара” и “Спасяването на хълцащата принцеса”.

Радостина Николова е онлайн маркетинг специалист по професия, но след няколко години в корпоративната сфера от 2016 г. се фокусира изцяло върху писането. Освен на трите части от поредицата за мотовете, тя е автор и на две допълнителни истории за по-малките читатели „Приказки от света на мотовете“, както и на книгата “Моите красиви рога”. Носител е на две награди „Бисерче вълшебно“ и има две номинации от литературните награди „Перото“.

“Върнах се от Панаира на детската книга в Болоня тази пролет с усещането, че западните издатели гледат със снизхождение и известно пренебрежение на детската литература от източноевропейските страни. Благодарение на контакт от едно испанско издателство успях да се свържа с агенти в Китай и след няколко месеца активна работа с тях вече имаме подписан договор. Фактът, че се случва, ме прави изключително щастлива и обнадеждена за бъдещето на българската детска книга в чужбина”, споделя писателката.

Освен текста на Радостина Николова, китайските деца ще могат да се запознаят и с илюстрациите на Мелина-Елина Бондокова.

"Змията и Дъгата": документална история за зомбита и вуду магии

Новото заглавие на издателство Ерове разказва за удивителното приключение на харвардски учен в тайните общества на Хаити През април 19...

Издателска къща “Аврора” е закупила правата издаване и разпространение на трилогията “Приключенията на мотовете” на цялата територия на Китай. Основана е през 1985 г. и е носител на Националната награда за добри практики в книгоиздаването, връчвана от китайската Държавна администрация за преса, книгоиздаване, радио, кино и телевизия (SAPPRFT). Специализирана е в издаването на художествена и образователна литература за деца и юноши. Част от книгите са отлиенини с Националната книжна награда на Китай, Китайската награда за изключителност в книгоиздаването, наградата за детска литература “Бин Син” и др.

“Когато видяхме за пръв път историите за мотовете, бяхме привлечени от сладкия им външен вид - миловидни, излъчващи топлина и леко глуповати. Точно типът герои, които пазарът на детски книги в Китай в момента предпочита. След като се запознахме и със съдържанието, видяхме, че историята е интересна и слънчева и говори за много от проблемите, които срещат съвременните деца”, казват от издателството.

По данни на базираната в Пекин изследователска компания OpenBook пазарът на детски книги в Китай през 2016 г. е възлизал на $2,4 млрд. долара, малко под ¼ от общия книжен пазар в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

"Танцувай с мен" - роман за Ленард Коен и неговата голяма любов и муза Мариане Илен

Писателите Горан Войнович и Андрея Расучану гостуват на новите пролетни "Литературни срещи" (СНИМКИ)

Всичко е позволено в любовта и в дипломацията в световния романтичен феномен "Червено, бяло и кралско синьо"

Излиза юбилейно издание на "Ловецът на хвърчила", Халед Хосейни

Националната награда за поезия "Константин Павлов" ще бъде връчена на 2 април

Излиза "Яма" - нова книга на Борис Акунин

За първи път България се представя на престижния панаир на книгата в Лондон

"Ягодови обещания" - нова книга от Мануела Инуса

"Никога не ме лъжи"– предупреждава убийственият трилър на звездата на криминалната литература – ФридаМакфадън

Посрещнете норвежкия дръндьо от "Конкурс за милион крони"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги