Вторият роман на YouTube сензацията Zoella вече на български език

4858
Вторият роман на YouTube сензацията Zoella вече на български език
Снимка: издателство "Кръгозор"

Възможно ли е световноизвестен влогър да е и световноизвестен писател? Да и пример за това е Зоуи Съг, позната още като Zoella, която успешно съчетава и двете поприща и се превърна в идол на младите хора по цял свят. Тя се нарежда сред най-популярните влогъри, каналът й в Youtube има близо 11 милиона последователи, a видеоклиповете й за мода и красота имат милиони гледания. Първата й книга „Girl Online и рокбожественярското момче от Бруклин” (в България излезе с логото на ИК „Кръгозор”) само за една нощ се превърна в най-продавания дебютен роман на всички времена и оглави литературните класации.

Зоуи Съг сбъдва мечтата си да стане писател, а големият успех на романа и страхотните отзиви на феновете й я вдъхновяват да напише продължение на историята. Втората книга вече е на български език със заглавие „Girl Online на турне с рокбожественярското момче” и е сред най-очакваните тийн романи за това лято у нас.

Главната героиня отново е Пени, 16-годишната блогърка. Тя тръгва на дългоочакваното европейско турне с гаджето си Ноа и неговата група. Въпреки че ще е далеч от семейството си и от най-добрия си приятел Елиът, Пени очаква едно перфектно лято с вълнуващи емоции и романтични вечери. Но нещата не се случват точно така, каквото си ги е представяла.

Вторият роман отново засяга теми, свързани със съзряването и израстването, но поднесени с лекота и чувство за хумор. Авторката обръща внимание на проблемите и въпросите, които вълнуват тийнейджърите като например какво да правят, когато не знаят с какво искат да се занимават след завършване на училище, как да понесат болката при раздяла с любимия човек, колко е важно да следват мечтите си и да не изневеряват на себе си. Чрез главната си героиня Пени Зоуи Съг внимателно и с неподправена чувствителност споделя и съветва, както би го направила по-голямата сестра.

Общите черти между Пени и писателката – и двете имат блог, живеят в Брайтън и получават паник атаки, правят романа още по-автентичен и искрен. Втората книга отново е за тийнейджъри и следва жизнерадостния стил на авторката, но този път звученето сякаш е по-зряло, а в думите на Пени се чува още по-силно гласа на Зоуи Съг.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги