Знанието е сила, а силата може да убива

52615
Знанието е сила, а силата може да убива
Снимка: Ентусиаст

В престижен колеж е извършено жестоко убийство. Както изглежда – професионално. Емили Уес, специалист по история на религиите, получава завета на убития и се отправя на мисия: да разбули една от най-големите загадки в историята – местонахождението на великата Александрийска библиотека, един от най-прочутите центрове на знанието в древния свят. Но историческият план е само едната страна на събитията. След броени дни Емили се оказва замесена в световен заговор с невероятен мащаб, водещ чак до подстъпите към Белия дом. Безскрупулните му ръководители имат две цели: да се сдобият с невиждана досега власт и да присвоят огромните ресурси на библиотеката. За да ги постигнат обаче, трябва да минат през трупа на Емили Уес.

А. М. Дийн е водещ авторитет в областта на древните култури и историята на религиозните вярвания. Експертните му знания в областта на късната античност са му спечелили преподавателско място в някои от най-престижните университети в света. Трайният му интерес към човешката склонност към конспирации, съчетан с неговите огромни познания за наистина мистериозния контекст на историята вдъхновяват широтата и фокуса на художествените му творби.

Сложната истина за Холокоста на Балканите

В края на месец септември издателство „Ентусиаст“ публикува новата книга на Леа Коен – „Ти вярваш“. Кни...

„Изчезналата библиотека“ е дебютният му роман. Издаден е през 2012 г. и е посрещнат с огромнен читателски интерес в шестнайсет държави. През март 2013 г. книгата е  в Топ 10 на Амазон в раздела за художествена литература, както и №5 в класацията за трилъри, а в тази за съспенс заема престижното първо място. Много успешен е и вторият му трилър – „The Keystone“, публикуван през 2013 г.


 

 

"Невидимите" – завладяваща сага, покорила целия свят

След успеха на „Слугинята“ от Катрин Стокет и „Да срежеш камъка“ от Абрахам Вергезе, издателство „Ентус...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги