15 младежи са задържани по време на протестите снощи

8039
15 младежи са задържани по време на протестите снощи

По време на снощните протести са задържани 15 младежи, шестима от тях са непълнолетни. Някои от задържаните носели забранени при посещение на масови мероприятия предмети и маски, съобщиха от МВР.

В часовете от 18 до 20 часа в Първо РУП са отведени шестима непълнолетни младежи. Сред тях трима са 17-годишни - двама били без документи за самоличност и са им съставени актове по ЗДЛД, у единия са открити маска и тирбушон, вторият е регистриран за унищожаване и повреждане и кражба, третият - само за кражби. След обяснения, тримата са предадени на родител. 16-годишните също са трима. Двама от тях са регистрирани за кражба - единият бил без документ за самоличност и му е съставен акт по ЗБЛД, след което е предаден на родител. Другите двама младежи носели маски. Дали са обяснения пред полицаите и са предадени на родители.

Четирима от задържаните носели предмети, забранени при посещение на масови мероприятия. Е.З. /18 г./, който носел сгъваем нож и въздушен пистолет, е известен на полицията за кражба и притежание на оръжие без разрешително, Б.П. /30 г./ - с прояви за кражба и хулиганство, бил с палка, К.Б. /19 г./ носел сгъваем нож, Я.Ц. /24 г./ - регистриран за наркотици и хулиганство, имал нож и бокс. Четиримата са задържани с полицейска мярка в районното управление. С.Й. /27 г./ - регистриран за кражби и грабеж, също бил задържан с 24-часова мярка.

19-годишният К.М. , който бил без документ за самоличност, е дал обяснение, съставен му е акт по ЗБЛД и е освободен. Двама от задържаните - М.А. /18 г./ и В.К. /19 г./, известен на полицията за хулиганство и наркотици, също са освободени след като дали обяснение в районното. В Пето районно управление е бил задържан 20-годишният Д.С. с регистрации за кражба, наркотици и хулиганство. И той е освободен след обяснение. И петнадесетимата са били спрени в района на централната градска част.

Черноморието иска да е отделен щат

Цялото българско Черноморие да стане самостоятелен административен щат, поиска новоучредено гражданско сдружение. Идеята бе лансирана...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com