700 млн. лева повече очакват данъчните през тази година

4943
700 млн. лева повече очакват данъчните през тази година

Със 700 млн. лева повече данъци и осигурителни вноски очаква да събере Националната агенция по приходите до края на годината спрямо миналата, обяви изпълнителният директор Красимир Стефанов, цитиран от bTV.

Основен фактор за по-добрата събираемост е проектът за дистанционна връзка на касовите апарати с приходната агенция, уточни шефът на НАП. Този проект е заинтересувал шест държави, сред които и Гърция, които може да внедрят подобни системи за отчитане на оборотите. Обхватът на обработваната информация може скоро да обхване не само финансовите транзакции, но и стоковите потоци.

Парламентът одобри данък "лихва"

С 10 на сто данък ще се облагат лихвите по срочните депозити. Това решиха депутатите на второ четене в парламента. Налогът няма да важ...

Другите позитивни фактори включват законодателните промени, приети по предложение на НАП и контролната дейност, която осъществява. От началото на 2012 г. има над 1 000 осъдителните присъди за данъчни престъпления, похвали се шефът на данъчните.

В групата на секторите с най-висок риск от НАП посочват строителството и търговията със зърно. Анализът на риска, който провели в агенцията, установил укрит оборот от близо 700 млн. лева при покупко-продажбата на недвижими имоти за период от четири години.

Освен проверки и ревизии, предстоят срещи с бранша, както и информационна кампания за клиентите на тези услуги, каза още Стефанов. По думите му до края на годината ще има данъчни проверки също в хотелите и заведенията в зимните курорти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com