Арестуваха журналиста Найо Тицин, носел маска на Волен и усмирителна риза

43135
Арестуваха журналиста Найо Тицин, носел маска на Волен и усмирителна риза

Oблечен в усмирителна риза и носещ маска на Волен Сидеров, журналистът Найо Тицин е бил отведен от полицията в патрулка заради това, че се разхождал между огражденията и сградата на НС, съобщава БГНЕС.

Полицаите помолили Тицин да застане пред огражденията на парламента от страната на градинката на НС, а не зад загражденията, където се намирал.

Десетки хора се събират да "арестуват" парламента

Около 50 души са се събрали на протест пред сградата на Народното събрание, който се провежда под надслов  „Арестуване на па...

Продължава протестът пред сградата на НС. Една част от протестиращите тръгнаха на шествие и блокираха кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище".

Рано тази сутрин в 08:00 часа недоволни граждани се събраха на протест пред парламента. От днес мотото на протеста е променено и от сутрешно кафе, то е обявено за "целодневно".

Организацията на протеста се води изцяло в социалните мрежи. Въпреки предварително обявеното намерение пиенето на кафе пред парламента днес да бъде целодневно, това едва ли ще се случи, тъй като дошлите на площада са предимно млади и работещи хора и са тук на път за работа. Те вероятно няма да останат пред НС цял ден. Мерките пред сградата на Народното събрание са изключително засилени. Метални заграждания и полицейски кордон са обградили сградата на НС, а движението по бул. "Цар Освободител" в участъка между СУ и ул. "Раковски" е затворено.

Найо Тицин е журналист, продуцент, автор на книги, сред които "Иван Костов – отговори", "Ваше Величество, колко Ви е часът?" и документални филми - "В търсене на Дон Жуан", "Лице в лице с Агрипина". Вълнува се от историята и актуалните обществени събития. През есента по БНТ тръгва сериалът "Четвърта власт" - "политически трилър с класическа формула за сблъсъка между политици, тайни служби и медии", на който Тицин е продуцент.

Антония Първанова: Дебатът в ЕП до известна степен беше безсмислен

Не знам каква е била целта и какво се е очаквало от дебата в Европейския парламент, но той беше за назначаването на Делян Пеевски, койт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com