Атентаторите от летище Сарафово са поддържали част от структурите на "Хизбулла" в Канада и Австралия

5281
Атентаторите от летище Сарафово са поддържали част от структурите на "Хизбулла" в Канада и Австралия

Атентаторите от летище Сарафово само са поддържали част от структурите на организацията „Хизбулла” в Канада и Австралия и са имали контакти с представители на организацията. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването „Добро утро, България” на TV7.

Министърът беше категоричен, че е нямало натиск от страна на САЩ относно представянето на информацията и какво точно да се обяви от разследването. Имаше натиск от страна на политическите ни партньори и това се видя по време на Консултативния съвет при президента, уточни той.

Цветанов: Разследването продължава

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи в Шумен, че разследването на атентата в Бургас продължава и идния вторник ще бъд...

Според предположенията двамата атентатори са били състуденти в Ливан и именно там са подготвяли терористичния акт. Учили са инженерни специалности в един и същи университет, посочи вицепремиерът.

По думите му - истинските имена на атентаторите вече се знаят и са в системата на Европол, като с всички европейски държави се обменя информация. Самото им влизане на територията на Европа е станало с истинската самоличност, а в България с фалшива самоличност. Така те са се легитимирали, например, да наемат автомобил или хотел. Единият е дошъл с влак от Варшава, другият като пешеходец влиза в страната. После с такси се придвижва във вътрешността, отбеляза Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com