Двама от натровените младежи са в крайно тежко състояние

6143
Двама от натровените младежи са в крайно тежко състояние

Четирима от младежите с интоксикация, които са настанени в Клиниката по токсикология на "Пирогов", са в стабилно състояние, съобщиха от болницата.

Рискът за живота им вече е преминал, уточни републиканският консултант по токсикология и началник на Отделението по токсикология-възрастни към болницата д-р Мирослава Петкова. Продължава наблюдението до пълното им възстановяване. Останалите двама, които са настанени в Централна реанимация, са в крайно тежко състояние и с опасност за живота.

Шестимата младежи бяха приети в МБАЛ-Благоевград след отравяне с метилов алкохол след купон в неделя вечерта - 10 февруари, в село Падеш. След това бяха транспортирани в "Пирогов".

Основната версия на полицията по случая е, че компанията са пили течност за чистачки, оставена от бащата на едно от пострадалите момичета в стъклена бутилка в мазето. Децата взели отровната течност за ракия, за да си допият. Първоначално младежите пили бира на партито. Бирата обаче свършила и домакинята намерила две бутилки от по литър и половина, които били с розов цвят. Те помислили, че това е ракия и я пили, като я разреждали със сок. Така изпили целите три литра.

Лекарите не знаят каква е концентрацията на метанола в течността, тъй като тя не е била в оригинална опаковка, но могат да направят предположение по тежкото им състояние и изследванията за концентрацията на метанол в кръвта. Според д-р Кръстев от ОАРИЛ в Благоевград 50 милиграма от течността са достатъчни, за да предизвикат тежка интоксикация на организма.

Д-р Мирослава Петкова от "Пирогов", която е и национален консултант по токсикология, заяви, че постоянно се следи състоянието на младежите, създадена е перфектна организация и се действа професионално. Националният консултант по токсикология посочи, че натравянията с алкохол се увеличават и възрастта пада, има случаи на препили 10-12-годишни деца.

Двама младежи са в кома след пиянски запой

Още трима са приети в реанимацията на болницата в Благоевград след пиянски запой, съобщи БГНЕС.След като 18-годишната А. Д. е в кома сл...

 

 

 

 

Шестима са пострадалите ученици, пили метилов алкохол

Четирима ученици са приети в Пирогов, а двама остават на лечение в болницата в Благоевград, след като са пили метилов алкохол, съобщи Б...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com