Борисов: Ако Станишев се извини ще се върна в парламента

12889

Готов съм да се върна в парламента, ако Станишев дойде и се извини, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, съобщи БГНЕС.

Г-н Шулц прекрасно знае, че аз три пъти им предлагах един глас да им дадем от ГЕРБ, за да не се хващат с тези хулигани от "Атака", отново заяви Борисов и даде за пример поведението на Волен Сидеров по време на КСНС при президента – поведение, за което според него БСП и ДПС са знаели.

Те вече са в паника, те не знаят какво мислят, какво говорят, какво правят. Всяко тяхно решение е за час-два, каза Борисов по повод думи на Камен Костадинов от ДПС, че лидерът на ГЕРБ не иска да присъства в пленарна зала. Ако ми кажете, че Ахмед Доган е казал нещо днес, ще се заслушам веднага. Защото това значи, че е важно послание, допълни Бойко Борисов, отчитайки, че казаното от Костадинов или пък от министъра на отбраната Ангел Найденов не е важно за него. Ахмед Доган е човекът, който управлява България от 20 години. По време на нашето управление беше единственото време, в което той не беше на власт, заяви бившият премиер. Не съм се виждал с него от много години, каза още Борисов.

Истински се надявам, че Станишев е прозрял, че тези протести не ги организират политически сили, те са организирани от недоволството на хората. Всеки, който си помисли или се опита да яхне подобен протест, ще бъде все едно яхва тигър – ще го свалят и ще го изядат. На тяхно много отдавна да съм подал оставка, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Той отказа да отговори дали с Мартин Шулц са говорили по теми извън протокола. С Шулц се видяхме, защото от много години сме приятели, работили сме заедно и това беше една демонстрация, че в Европа политически опоненти работят заедно. Това е европейски манталитет, аз с кой да говоря – да ходя да чукам на врата на сараите, после ще кажат, че им се предлагам, каза още Бойко Борисов.

Мартин Шулц е изключителен политик, даде оценка Борисов. Той заяви, че ще се отзове във всяка една централа – без значение дали е на Кунева, на Костов, веднага, когато искат да говорят за общата политика на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com