България с най-голям ръст на индустриалното производство в ЕС

2830
България с най-голям ръст на индустриалното производство в ЕС

С 0.4% се е свил обемът на индустриално производство в еврозоната през януари 2013 в сравнение с предходния месец, показват данните на Евростат. Анализаторите от "Блумбърг", очакваха свиване само с 0,1%.

Свиването на индустриалното производство спрямо януари 2012 година е достигнало 1.3%. Експертите очакваха спад с 2%.

Българите сред най-големите песимисти в ЕС

България е в групата на седем страни членки на ЕС с най-песимистични очаквания по отношение на финансовото състояние на домакинствата ...

Според преразгледаните данни, през декември 2012 година промишленото производство е нараснало с 0.9% спрямо предходния месец и се е свило с 1.7% на годишна база. По-рано бе съобщено за растеж от 0.7% и свиване с 2.4%.

В 27 страни-членки на ЕС свиването промишленото производство през януари спрямо декември също е достигнало 0.4%. На годишна база то е регистрирало спад от 1.7%.

Сред страните от ЕС, за които има данни, промишленото производство спрямо предходния месец е спаднало в 9 страни и е нараснало също в 9. Най-голямо свиване е регистрирано във Финландия (-4.1%), Люксембург (-3.8%) и Латвия (-3.5%). Най-голям ръст – в Литва (+4.4%), Дания (+4.3%) и Португалия (+3.5%).

На годишна база промишленото производство се е свило в 11 държави и е отбелязало ръст в 7. Най-голямо свиване се е наблюдавало в Швеция (-5.9%), Финландия (-5.4%), Гърция и Испания (-5%), а най-голям ръст – в България и Литва (+8%), Естония (+5.5%).

Бюджетният дефицит за 2011 г. е 2% от БВП

По окончателни данни на Националния статистически институт (НСИ) и потвърдени от Евростат без резерви през 2011 г. сектор "Държавно у...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com