Денят преди "голямото посрещане" на кабинета - #ДАНСwithme №63

9510
Денят преди "голямото посрещане" на кабинета - #ДАНСwithme №63

В Бразилия протестите отново се изостриха

Протестите в Бразилия отново ескалираха и се стигна до сблъсъци между демонстранти и полиция. Поредният протест срещу цената на градс...

Със силни освирквания протестиращите срещу правителството достигнаха до сградата на Народното събрание. Те бяха посрещнати от друга група протестиращи пред паметника на „Цар Освободител". Протестиращите скандират „Мафия" и развяват български знамена. Около сградата на парламента има засилено полицейско присъствие. Някои от протестиращите се разотиват. Движението пред парламента е затворено за движение.

Към 20:00 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 150. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. До този момент няма данни за инциденти и нарушения. Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността и обществения ред.

Протестиращите в столицата се насочиха към сградата на Народното събрание. Протестното шествие е водено от няколко души, които са наредени в редица и носят табелки, които изписват думата „Лустрация”, както и хора с барабани.

Протестиращи срещу правителството блокираха движението около пл. „Независимост”, съобщава „Фокус”.

Контрапротестът гостува в Благоевград

Тази вечер контрапротестът, организиран в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, гостува в Благоевград, предаде Радио „Ф...

Пред сградата нас Министерски съвет са се събрали около 10 души, които надуват свирки, тупат на барабани и развяват български знамена. Към тях се присъединяват и други протестиращи. В района има полицейско присъствие.

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски в столица изразяват недоволството си като хвърлят хартиени листчета, на които е изобразена банкнота от 100 лева.

Протестиращите са пред сградата на Министерски съвет, където се чуват освирквания. Една група от протестиращи, които свирят на барабани и тъпани, се е събрала в кръг, а други протестиращи около нея хвърлят „столевките”.

Други недоволни граждани раздават на минувачите флаери, с които призовават гражданите да се включат в утрешния протест срещу актуализацията на бюджета пред сградата на Народното събрание, който ще започне в 08:00 часа. Самите флаери гласят – „Изплаща ли ви се 1 млрд.? Елате и им го кажете!”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com