Минимален шансове за живот имат двете жени, опитали да се самоубият

8554
Минимален шансове за живот имат двете жени, опитали да се самоубият

Шансове за живот на двете жени, приети в "Пирогов" след самозапалване и хвърляне под метровагон преди дни в София, са минимални, съобщава bTV. Оказва се, че почеркът на жените, които искат да сложат край на живота си, се променя и успешните опити са се увеличили.

37-годишна жена е готова да изживее болката от самозапалване, но не и да продължи да живее. 20 години по-възрастна дама избира да се хвърли под метрото, но не и да агонизира.

Възрастна жена се самозапали и загина в село край Сандански

Жена се запали и загина на големия християнски празник Успение Богородично в село край Сандански, съобщи БГНЕС.Жената се е заляла със з...

Психиатри наблюдават промяна в почерка - жените сменят неуспешните опити за смърт с опиати, с все по-категорични средства. „Миналият месец имаше един пациент скочи от 6-тия етаж, има и от по-високи етажи, жена беше”. Коментира д-р Стоян Сопотенски от "Пирогов".

„С изравняването на ролята на мъжете и жените, напоследък и жените избират много летални методи, скачане от висок етаж, хвърляне под влака, дори прострелване. Много са уязвими. Налага им се да прибавят и отговорността за прехраната, която би трябвало да е повече за мъжете, което води до едно объркване и за жената и за мъжа. И жената не се чувства комфортно, а това объркване нарушава много общуването и в личен, интимен план”, обяснява доц. Весела Стоянова, нач. психиатрично отделение Александровска болница.

Камерите на метрото в София записват как 57- годишна жена скача под мотрисата. „Застава тука на няколко метра от ограничителната линия и когато влакът излиза от тунела просто се засилва скача и се удря с тялото си в кабината”, изясни ситуацията инж. Валентин Тодоров, от дружеството „Метрополитен”.

Машинистът също вижда как неговият влак се превръща в убиец. Преди 3 години на 6 май на „Вардар" една жена директно падна пред влака, спомня си машиниста Пеньо Пенев.

Мъж се хвърли пред пътнически влак, самоуби се

Мъж се хвърли под пътнически влак във Враца, съобщава "Фокус".  Малко преди 17:00 часа самоубиецът изскочил пред машината, която ...

„Изтръпнах за момент и после по най-бързия начин правиш така, че да помогнеш на човека. Иначе няма друг вариант”, коментира Пенев, добавяйки, че е претръпнал отдавна - от 12 години е машинист. „Ако си слагаме всичко на сърце, с всеки един трябва да, затова по-силна психика, Гледаме напред и това е”. По думите му това е рискът на професията и няма как да целят самоубийците, след като самите те не се жалят.

„Мисля, че нивото на агресия се е повишило, повече заради психо-социални фактори, отколкото от биологични. Срещите с негативно мислещи и мрачни хора, не ни влияят добре, трябва да си намерим усмихнати хора и да се ходи на почивка”, добави Стоянова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com