Дневните температури ще се понижат

6032
Дневните температури ще се понижат

Днес ще остане ветровито - ще духа умерен и временно силен вятър от северозапад-север, който към края на деня ще започне да отслабва. Над страната ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност над планините, а след обяд - над източните райони. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция "Фокус", Анастасия Стойчева, дежурен синоптик Валежи са малко вероятни.

Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°. Атмосферното налягане ще се повиши още малко; ще бъде по-високо от средното за септември.

Жълт код заради силен вятър е обявен за 16 области в страната

Жълт код заради потенциално опасни метеорологични явления - силен вятър е обявен за днес, за 16 области на страната, сочи справка в сай...

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността след обяд. Без валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха и на морската вода: 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево време. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 7°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com