До 21% е увеличението на сметките за парно за декември

4665
До 21% е увеличението на сметките за парно за декември

"До 21% е увеличението на сметките за парно за месец декември 2012 година при 51% от потребителите на „Топлофикация – София” или по-точно при 206 955 абонати." Това съобщи Стоян Цветанов, изпълнителен директор на „Топлофикация – София” съобщи агенция „Фокус”.

Средното нормално увеличение на декемврийските сметки за топлинни услуги в столица е в порядъка на 21%. 12% от тях идва от разликата в цената и 8% от времевия фактор, защото месец декември беше един от най-студените за последните 15 години, отбеляза Стоян Цветанов.

Фандъкова: Топлофикация да отговори за високите сметки от декември

"Задължително хората трябва да знаят на какво се дължат високите сметки за топла вода и парно през декември 2012 г. и да са убедени, че...

Той обясни, че в този 21% се включват намаленията от нула до 21%, но и тези, при които е отчетено намаление.

Сметките за декември с увеличение от 21% до 30% се наблюдават при близо 15% от абонатите, а увеличение от 31% до 40% има при над 10% от потребителите на топлинни услуги, обясни директорът на „Топлофикация – София”.

По думите му - над 200% увеличаване на сметките за месец декември 2012 година има при 1,98% от клиентите на топлинното дружество в столицата. При сметките, които са с над средното 21% увеличение, ще бъдат направена допълнителна проверка, заяви

769 сгради в столицата, от общо 13 500, са със завишена консумация на топлинни услуги с над 50% през декември 2012 година.

Гонят пияниците от площада на 31 декември

За поредна година общинските и полицейските власти у нас обещават засилен контрол в новогодишната нощ. На всенародните веселия по площа...

"До края на месеца ще излезем с точните данни и с конкретни препоръки какво трябва да бъде направено, за да може да се избегнат статистическите грешки и необосновани увеличения", посочи директорът на „Топлофикация – София”.

Той посочи, че до края на януари ще бъде направен и анализ на сметките на апартаментите с по-малка квадратура, при които обаче увеличението е значително.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com