Дъщерята на Брендо не е била ранена при стрелбата

8300

Дъщерята на Евелин Банев - Брендо не е била ранена при отвличането. Това е успял да каже шофьорът, който е ранен при инцидента, съобщи БЛИЦ.

12-годишната Лара беше похитена тази сутрин на ул. "Пушкин" в столичния квартал "Бояна". Гардът е настанен във Военномедицинска академия.

Шофьорът на детето на Брендо е в болница, без опасност за живота

Шофьорът и охранител на 11-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо е в стабилно състояние и без опасност за живота. В момента е в болни...

На мястото на инцидента вече е зам.-главният прокурор Роман Василев, както и висши служители на полицията. Първите им впечателния са, че отвличането е организирано професионално, колата е с подменени номера, вероятно на краден автомобил. Очаква се всеки момент да бъде открит опожарен джипът БМВ, допълва още БЛИЦ.

Не се изключва версията, станалото да е инсценирано, са едни от първите версии, по които работят разследващите. Както е известно, Брендо е с ефективна присъда и такъв инцидент може да стане причина той да получи по-леко наказание. Но не се изключват и други версии, твърдят полицаи.

Дъщерята на сочения за "кокаинов крал" Евелин Банев – Брендо е отвлечена тази сутрин в столичния квартал "Бояна".

Имало е престрелка, при която е ранен шофьорът на момичето. 36-годишният мъж е с две огнестрелни рани в областта на белия дроб. Той е откаран във Военномедицинска болница в тежко състояние. Похитителите са били трима – маскирани и въоръжени с автомати.

Стрелбата на столичния улица "Пушкин" е станала около 07.30 часа, уточниха за БГНЕС от полицията. 10-годишната Лара Банева е отвлечена при излизане от дома си на път за училище. Извършителите карали черен джип "БМВ Х 5", който се издирва. Неизвестните се отправили в посока Околовръстното шосе. Момичето не е ранено при престрелката.

Районът на престъплението е отцепен от полицията. Опъната е полицейска лента. Виждат се изстреляните гилзи на земята. Водят се следствени действия, проверяват се автомобилите на входа и изхода на столицата. Прави се оглед на мястото на инцидента.

Блокирани са всички входни и изходни артерии към София. Предприети са всички оперативно-издирвателни действия за установяване на местонахождението на детето. Все още няма информация дали има други свидетели на отвличането.

Къщата, в която е живеело момичето, е опасана с камери. Две от тях са насочени към централни вход на сградата. Още няколко са насочени към други части от двора и пространството около постройката. Камерите, които са  към централния вход на къщата на Брендо, биха могли да са заснели инцидента. Част от криминалистите влязоха в къщата, за да разговарят с близките на детето и да направят оглед.

Продължава огледът на мястото на инцидента и на колата, от която е отвлечено момичето. Автомобилът е марка "Шкода".

"Към 7,30 чух два изстрела – къси и силни", разказа пред медиите Цветана Томова, която живее близо до мястото на инцидента. Тя обясни, че не за първи път се случва дъщерята на Брендо да бъде карана с кола към училище. Семейството на Банев живее отдавна в района и досега не са създавали проблеми на съседите си. Малко по-надолу по улицата живееше Таки, разказа още жената. Не се уплаших, защото първоначално не разбрах какво се е случило, призна тя.

Софийски градски съд осъди Евелин Банев-Брендо на 7 години и половина затвор на 15 февруари тази година. Той е подсъдим по две обвинения – за организирана престъпна група и за пране на пари. За първото съдът му наложи наказание от 6 години затвор, а за второто 7 и половина. Така общото наказание е най-тежкото от седем и половина години затвор. Съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата и над 21 млн. лева, колкото е и сумата, за която той е подсъдим за пране на пари. СГС посочи в присъдата си и че Банев няма право да управлява фирма 9 години. Соченият от вътрешния министър Цветан Цветанов "кокаинов крал" има и максималната глоба от 30 хил. лева.

Швейцарските власти са обявили за международно издирване с цел арест и екстрадиция Брендо, във връзка с подправяне на документи, участие в организирана престъпна група, пране на пари и трафик на наркотици с утежняващи вината обстоятелства – престъпления, извършени в периода 2004 г. – 2007 г. в Конфедерация Швейцария.

47-годишният Евелин Банев - Брендо бе задържан в Созопол на 16 май 2012 г. в рамките на международната полицейска операция "Кокаинови крале". Тогава бяха задържани общо 30 души, от които 12 са италиански граждани, един словенец, един румънец, един грузинец, а останалите - българи.

Българският съд взе решение Банев да бъде екстрадиран в Италия, а властите там се задължиха да връщат Банев в България, за да може той да се явява на заседанията по делото за пране на пари. Срещу Банев успоредно се води съдебен процес и в Италия. В началото на месец февруари 2013 г. стана ясно, че има нова европейска заповед за арест на Брендо от съд в Букурещ. Властите в Румъния обявиха, че Евелин Банев и Радослав Атанасов, участвали в пренасянето на пратката с 50 килограма кокаин, заловена от Румъния през април.

 

Отвлякоха дъщерята на Евелин Банев – Брендо

Трима маскирани са нападнали шофьора при излизането му с колата и дъщерята на Евелин Банев - Брендо - Лoра, която е на 10 години, съобщ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com