Голата Темида на протест срещу правосъдието

74130

Протестен пърформанс за липсата от реформи в Съдебната система с участието на голата Темида се проведе пред Министерство на правосъдието, съобщи БГНЕС.

Първоначално Темида се появи цялата в рани и бинт, плътно застанала до представител на политическата класа и наклонила везните си в неговата посока. В хода на пърформанса бяха свалени всички бинтове от Темида, раните й бяха почистени и тя остана гола пред Министерството на правосъдието. След като и последният белег беше премахнат, Темида можеше вече да облече черната си тога и да се опита действително да балансира везните в ръката си.

Нашенци блокират границата с Гърция

Границата ни с Гърция край Гоце Делчев ще бъде блокирана, защото местните са недоволни от отношението на гръцките власти към тях, съобщ...

"За никого не е тайна, че най-големият проблем в момента в България е съдебната система. Работещите в системата знаят, че всичко е много гнило, но искаме да покажем, че всички останали също знаем това и наистина има нужда от много сериозна промяна там. Силно се надявам, че ще ни чуят", заяви пред БГНЕС Орлин Пенков от "Бащи за отговорно родителство", който днес влезе в ролята на политикът, хвърлящ сянка на Темида.

Преди три дни стана ясно, че Бойко Борисов лично е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки преди да са обявени от прокуратурата. Това стана известно от един от записите, които бяха разпространени до медиите. Борисов получава данните от прокурорските проверки лично от вече отстранения скандален прокурор Николай Кокинов.

Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи. Всички те ще трябва да отговорят официално водили ли са този разговор. До момента нито един от тримата не е отрекъл автентичността на записания разговор.

Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов по чл. 288, в който се казва, че този, който възпрепятства наказателно преследване на друго лице, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Те са категорични, че Бойко Борисов е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата.

Няколко души протестираха срещу подслушванията

Десетина души се събраха на протест срещу подслушванията във властта срещу сградата на Министерския съвет. Организаторите обявиха, че п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com