Горанов: Упорството на властта доведе до случващото се днес

8861
Горанов: Упорството на властта доведе до случващото се днес

Случващото се в българския парламент и пред него е резултат от упорството за власт на всяка цена от новата тройна коалиция, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Владислав Горанов, цитиран от Агенция „Фокус”.

 „ГЕРБ многократно отбелязвахме, че този парламент е с изчерпан лимит на доверие и трябва максимално бързо да бъде разпуснат след поправки на Изборния кодекс. Както разбирам от хората, няма кредит дори и за поправки на Изборния кодекс”, заяви Горанов.

ГЕРБ на заседание на НС за пръв път от месец насам

За пръв път депутати от ГЕРБ присъстват на обсъждането на важна тема на днешното съвместно заседание на парламентарните комисии по бюдж...

„Упорството за управление на всяка цена, независимо от волята на хората, води до всичко това, което в момента се случва пред българския парламент. Ние влязохме, за да изразим категоричната си позиция, че не сме съгласни с актуализацията на бюджета и че искаме този парламент максимално бързо да прекрати своята работа, а останахме нечути – така, както са нечути и гласовете на протестиращите пред българския парламент”, посочи депутатът.

Желанието да се управлява на всяка цена, независимо дали един, сто или десет хиляди, независимо колко хора искат оставка на правителството и оставка на парламента води до такава ескалация на напрежението. В момента, в който се вижда, че сегашният мандат, сегашният парламент няма как да работи, най-добре за всички нас е той да се разпусне."

Това заяви пред журналисти в сградата на парламента народният представител от ГЕРБ Владислав Горанов, който остава заедно с трима министри, народни представители, журналисти, представители на работодателите и на синдикатите затворен в сградата на Народното събрание повече от три часа, заради барикадата от протестиращи. Горанов заяви, че ГЕРБ настояват за незабавна дата на нови избори и промени в Изборния кодекс. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com