Интелектуалци "грабнаха телата" и прескочиха загражденията пред НС

19358
Интелектуалци "грабнаха телата" и прескочиха загражденията пред НС

Шестима литературни творци прескочиха огражденията пред Народното събрание по време на традиционното пиене на кафе срещу парламента в искане на оставката на кабинета.

С призива „Грабвайте телата!“ над оградите се интелектуалци, сред които са Ясен Атанасов, Милена Фучеджиева, Иван Димитров, Димитър Кенаров, Васил Георгиев, Надежда Московска, Тея Сугарева, Стефан Сугарев, Стефан Иванов, както и създателят на сайта “Аз чета” – Александър Кръстев. Те бяха придружени от полицията към бус, за да им бъде съставен предупредителен протокол.

МВР ще снима протестиращите

МВР започва да публикува снимки на протестиращите в интернет страницата си. От ведомството обясняват, че това се прави, за да стан...


"Прескочихме с надпис „Грабвайте телата”, за да разберат хората, че могат да ни ограничават физически, но никой не може да ни отнеме вярата. Това правителство трябва да бъде свалено, защото е престъпно за страната”, заяви Ясен Атанасов. Междувременно множеството освиркваше депутатите, които влизаха в сградата и замеряше служебния вход с яйца.

„Търпението ни започва да се изчерпва, по-малкото количеството на събралите се днес не означава край на протестите, защото все пак хората работят”, отбеляза още Ясен Атанасов. Той допълни, че подкрепя гладната стачка на едно семейството.

“Търпението на хората се изчерпва да маршируват всеки ден без ефект и ние вече сме готови, ако не чуват гласовете ни, да предложим телата си. В момента го правим като мирен протест, но кръгът около управляващите се стеснява и може да се стигне до истинска “Епопея на забравените” в един момент. Това е и значението на нашето послание “Грабвайте телата”, коментира за “Аз чета” поетът и журналист Димитър Кенаров.

Протестиращи отново се събират „На кафе” пред Парламента

За поредна сутрин протестиращи се събират в знак на недоволство срещу управляващите „На кафе” пред Парламента, предаде Аген...

“Не съм била в България 20 години, когато хората са гласували много пъти с надежда за промяна, и се изненадах, че отново трябва да се протестира. Приятелите ми в САЩ също подкрепят протестите. Понеже съм друго поколение, искам да се отсрамя и пред по-младите, които са тук на протеста. Искам да подкрепя с този жест и Едвин Сугарев и Стефан Стоянов”, заяви писателката Милена Фучеджиева.

Снимки: БТВ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com