Избягало кенгуру шашна Пловдив

28580
Избягало кенгуру шашна Пловдив

Избягало кенгуру вдигна на крак регионалната инспекция по околната среда и водите, въпреки че при тях не се води на отчет подобно животно.

За последно представителят на австралийската фауна е видян в черешова градина до село Брестник. Хората все още не са преброили дивите кенгура в района. Слуховете увеличават броя им всеки ден.

Гей филм фест разяри църквата и обществеността

Първи по рода си гей филмов фестивал се провежда в Пловдив. В рамките на девет поредни дни ще бъдат показани девет ленти с историите и...

"В черешите обикалят два броя, ама къде са сега - не знам. Никой не знае къде са. Череши ядат, каквото набарат от това хората, което берат щайги. Оттам ядят", разказва Мехмед Велиат.
В тази черешова градина се крие кенгуруто-беглец. Само преди минути местни хора са го видяли да скача към параклиса, който се намира на 200 метра надолу.

Местните хора все още не са решили твърдо дали да направят хайка за неканения гостенин, който обикаля мерата на Брестник. Въпреки това упорито се разпространява информацията, че за всяко заловено животно с произход Австралия, има обявена награда от 2000 хиляди лева.

"Не съм чул и аз съм ловец, ама така си правим майтапи тука", споделя Никола.
Много от берачите на череши не са и чули за екзотичното животно, бродещо в местните горички, защото по цял ден се опитват да изпълнят нормата.

От утре в насажденията край Марково, Брестник и Белащица на лов за кенгуруто тръгва специализирана група от обучени хора, съобщи БНТ.

Пловдивчани протестират срещу новия областен управител

Десетки протестиращи се събраха, за да протестират за втора поредна сутрин срещу встъпването в длъжност на назначения за областен управ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com