Жълт код в 9 области за силен вятър

6140
Жълт код в 9 области за силен вятър

Жълт код е обявен за 13 юни в девет области на Южна и Източна България заради силен вятър, съобщи БГНЕС по прогноза на НИМХ.

Кодът е в сила за областите Кърджалийска, Хасковска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Варненска, Шуменска, Добричка и Силистренска. В тези области ще духа силен север-североизточен вятър с пулсации до 22-24 м/сек. За останалата част от страната обявеният код е зелен. Жълт код означава, че времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ.

Над страната ще се задържи предимно облачно. В предобедните часове на места из Южна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността.

На много места през деня ще има превалявания, а след пладне и гръмотевици. Вятърът в западната половина от страната ще е до умерен, а в източната половина умерен и силен от север. Максималните температури ще останат без промяна, между 22° и 27°, в София 22°.

Отново дъжд

Днес отново на много места ще има интензивни валежи и гръмотевици, в отделни райони значителни по количество. Ще има и градушки. По инт...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com