К. Стойчев: Оставката ще позволи на Борисов да остане в политиката

8745
К. Стойчев: Оставката ще позволи на Борисов да остане в политиката
„Подаването на оставка на правителството беше единственият верен и умен ход в създалата се ситуация.”

Според Кънчо Стойчев, подаването на оставката ще позволи на Борисов да остане в политиката, заяви за БГНЕС социологът. "Макар и вероятно в качеството на опозиция. В това си качество той би могъл да бъде полезен на страната. В позицията на човек извън властта той ще има много по-големи морални основания да атакува основните си опоненти. Същевременно обаче, въпросът за отговорността за неговото управление тепърва ще се изостри", заяви Стойчев.

Стойчев коментира и изказването на Борисов БСП и ДПС да си направят служебно правителство до изборите, тъй като ГЕРБ няма да участват. "БСП и ДПС трябва да са луди да направят подобно нещо. Това е буквално хвърляне на горещия картоф. Борисов много добре знае, че оставя разорена страна и ще се опитва да политиканства, като ще продължи с любимия си похват да обвинява всички останали", посочи Стойчев.

Андрей Райчев очаква партиите да се споразумеят

Президентът ще предложи първо на най-голямата партия на Бойко Борисов да състави правителство. Борисов може или да прегласува настоящия...

Попитан дали БСП с излизането си от парламента е оказало влияние на Борисов за подаване на оставката, Стойчев отговори, че това безспорно влияе, "тъй като Борисов загуби легитимността в населението, но и като загуби легитимността и в парламента няма какво повече да губи". Стойчев добави, че напускането на парламента на основната опозиционна партия във всяка една страна си е атомна бомба. "Независимо, че няма разпоредби парламе арламентът автоматично да прекрати дейността си, когато основната опозиция излезе от парламента, дейността му се обезсмисля практически", каза още Стойчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com