Комисия "Антимафия" прекрати три сигнала на Яне Янев

6552
Комисия "Антимафия" прекрати три сигнала на Яне Янев

Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси в Народното събрание прекрати преписките по три сигнала за корупция по високите етажи на властта, внесени от лидера на РЗС Яне Янев. Според комисията предоставените от Янев данни не са факт и се позовават на публикации в жълтите медии.

Сигналите са постъпили в комисията през миналата година, предаде КРОСС.

Цифровизацията във Великобритания вече е факт

Във Великобритания официално приключи ерата на аналоговата телевизия. Британските медии отбелязват, че вече „всички живеят в бъде...

Единият от трите сигнала е срещу премиера Бойко Борисов, който се позовава на грами от "Уикилийкс" и се казва:

"Според публикацията посолството на САЩ е разполагало с информация, че Бойко Борисов е свързан със скандали с източване на гориво и контрабанда на амфетамини, че е имал сериозни връзки с фигури от мафията, че е използвал поста на главен секретар на МВР да прикрие криминалното си минало, че в качеството си на кмет на София е сключвал сделки, вероятно облагодетелстващи директора на "Лукойл България" Валентин Златев, за който се подозира, че е свързан с руската организирана престъпност".

Другите сигнали са срещу вицепремиера Цветан Цветанов - за документи престъпления и злоупотреби с европейски средства като член на Управителния съвет на сдружение ГЕРБ и срещу земеделския министър Мирослав Найденов за "търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение, искане и предлагане на подкупи в особено големи размери".

Днес Янев трябваше да се яви в комисия „Антимафия” и даде допълнителни подробности, както е обещавал в сигналите, но не се яви. Вместо това изпрати писмено обяснение, че по "съмненията за противоправна дейност на премиера РЗС организира собствено разследване и тъй като не установи нови или допълнителни данни отпада основанието сигналът да се възприема като висящ и би следвало да бъде прекратен". За другите два сигнала пък компетентните институции вече са се произнесли.

Сигнал за бомба затвори софийската джамия

Мъж си е направил шега, подавайки сигнал за бомба в джамията “Баня Башъ”. На място веднага са пристигнали екипи на спецслуж...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com