Константинов: НЗОК да си седне на... и да намали лекарствата

5485
Константинов: НЗОК да си седне на... и да намали лекарствата

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов обвини НЗОК за закъсненията при договарянето на цените на лекарствата, съобщи БНР.

„Здравната каса да си седне... да не казвам къде и да започне да работи за намаляване на цените на лекарствата. Законът е дал възможност за договаряне от първи януари 2011 г. Сега сме март месец - няма нито едно завършено договаряне, коментира здравният министър.

НЗОК: От юни 2009-та не договаряме цените на лекарствата

Здравната каса е независима финансираща здравеопазването институция, която работи по законите, утвърдени от българския парламент и изпъ...

Стефан Константинов бе във Видин за откриването на ремонтираната сграда на болницата „Света Петка". Министърът подчерта, че никой не е алармирал, че проблемът с цените на лекарствата е толкова остър. “Никой не е предлагал бързото му решаване”, отбеляза Константинов и допълни, че хора от Надзорния съвет на касата са изказали притеснения, че не са били своевременно информирани.

Министърът увери, че първата му работа след като се върне в София е да провери какви договорени отстъпки има. “Аз лично съм провел разговори с няколко фирми и те изразиха категорично готовността си да свалят цените на ниво 2010 г. Ако това не стане, вече ще трябва персонално да посочваме с пръст кой не си е свършил работата и кой не я върши в момента", допълни Стефан Константинов.

Припомняме, вчера от НЗОК заявиха, че министърът неколкократно е бил информиран за проблеми с цените на лекарствата, но не се е съобразил с предложенията на касата за решаването им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com