Костов: Да гласуваме в неделя против цялата измама, наречена "Белене"

10740

Да гласуваме в неделя против цялата измама, наречена "Белене", призова в декларация от името на ПГ съпредседателят на СК Иван Костов, съобщи БГНЕС.

Ако в неделя останем по домовете си, няма да изградим модерна и европейска България, няма да спрем сдушилите се руска и българска енергийна мафия, заяви Костов. Ако искаше и можеше да строи "Белене", БСП щеше да го направи в своя мандат, добави той и припомни, че Бойко Борисов се включи в дебата и изрази твърдо своето три пъти "не".

Нашето "не" набра бързо сила, посочи той. Представителите на БСП стигнаха до истерия с лъжите си, заяви Иван Костов. "Оставаме твърдо зад своето "не". Ние не напускаме започнатите от нас битки и винаги ги довеждаме докрай. Нерешилите още да гласуват не споделят идеите на управляващите. Вашият глас "не" е нужен, за да видим България истински свободна и благоденстваща", заяви Костов.

Диан Червенкондев от ГЕРБ също призова от името на ПГ да гласуваме с "не" на референдума в неделя.

Преди това в процедура Георги Пирински от КБ заяви, че е нарушение на Конституцията обяснението на премиера Бойко Борисов, че е в отпуск и не може да вземе участие в парламентарния контрол, "а в същото време - да се появява в сутрешния блок на телевизия бТВ".

"Министър-председателят Бойко Борисов заявява, че излиза в отпуск, за да се включи в последните напъни на това правителство", каза Георги Пирински.

ГЕРБ е приел цена от 6,298 млрд. евро за изграждането на АЕЦ "Белене"

Правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ е приело цена от 6,298 милиарда евро за изграждането на АЕЦ "Белене" и всяка друга обявена от пр...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com