Магистрати и съдебни служители се обучават със средства на ЕС

17929
Магистрати и съдебни служители се обучават със средства на ЕС

От 2 септември 2013 г. общо 500 магистрати и съдебни служители започват курсове по английски, френски, немски и испански език за напреднали .Тази възможност се осигурява по проект "„Компетентна съдебна система и повишаване на капацитета и ефективността в правораздаването чрез обучение” от Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Дънките "подпалиха" търговска война между САЩ и ЕС

Между САЩ и ЕС пламва търговска война заради гордостта на Америка – дънките, информира БГНЕС.Американските вестници алармират, че...

Още от зимата на 2012 г. магистрати и съдебни служители се обучават по специализирани теми от европейското право в съдебните школи на Франция, Испания, Италия, Португалия, Румъния, Белгия, Германия и Люксембург. До момента са преминали обучение 46 магистрати и 42 съдебни служители, като общият брой ще  достигне - 140 магистрати и 60 съдебни служители.
Освен това по проекта се предвижда обучение на 250 съдебни служители в България с оглед повишаване на тяхната квалификация в области като : организация на административното обслужване, превенция на корупционния риск, ефективно управление на човешките ресурси и съвременни подходи в управлението на съдебната администрация.

Бенефициент по проекта е Националният институт на правосъдието (НИП). НИП е публична институция за обучение на кадрите в съдебната система. Основната цел на Института е подобряване ефективността на правораздаването чрез качествено професионално обучение и повишаване на квалификацията на магистратите и съдебните служители, както и събиране, обработване и разпространяване на информация за нуждите на обучението и осъществяване функциите на Европейски документационен център.


Официалното представяне на проекта и етапите на развитие е на 28 май в хотел „Глория палас”. Гости ще бъдат служебният министър на правосъдието, г-н Драгомир Йорданов и ръководителят на УО на ОПАК, г-жа Моника Димитрова-Бийчър, както и членове на ВСС, представители на съдебната система, изпълнителната власт, дипломати и журналисти.

Осъществяването на проекта има трайно въздействие върху ежедневната работа на българските магистрати и съдебни служители в областта на европейското право и повишаване на капацитета и ефективността в правораздаването чрез обучение.

Каква полза от Хърватия за ЕС, пита "Билд"

Разширението на Европейския съюз изобщо не вдъхновява Германия. Или поне не вдъхновява популярния германски таблоид „Билд”....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com