Недостигат учители по математика и информатика в София

21816
Недостигат учители по математика и информатика в София

В столицата има недостиг на учители по математика и информатика, съобщи шефът на Столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева.

Тя добави, че в сравнение с предишните години за едно учителско място в София сега имало повече кандидати - някои от тях нямали опит, а други прекъсвали работата си и сега влизали пак в системата. Голямо търсене има и на учители по чужди езици, както и възпитатели, които се грижат за малчуганите, които са целодневно на училище, съобщи агенция КРОСС, като цитира в. Новинар.

СОС предлага 10 лв. такса паркинг за живеещите в центъра на София

Живеещите в синята и в зелена зона на София да заплащат такса от 10 лева за винетните стикери, с които ще могат да паркират автомобилит...

Кастрева посочи, че тази година прага на училището за първи път в столицата ще прекрачат 11 800 деца, което е с около 700 ученици повече в сравнение с 2012 година. Засега няма данни за повишаване на бройката във втори клас заради семейства дошли от провинцията, както и заради български фамилии, завърнали се от чужбина.

Шефът на Столичния образователен инспекторат успокои всички родители, че децата им ще получат безплатни учебници от първи до седми клас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com