Николай Младенов: Наясно сме, че в Македония е трудно за българите там и за българския бизнес

7903
Николай Младенов: Наясно сме, че в Македония е трудно за българите там и за българския бизнес

Днес в Благоевград външният министър Николай Младенов заяви:

"Наясно сме за отношението спрямо българите в Македония и много добре знаем, че за българския бизнес там има големи проблеми."

Младенов: Не целим да блокираме Македония

След като Европейската комисия прояви неочаквана нервност в резултат от изказване на Николай Младенов, външният ни министър уточни дне...

По неговите думи е нормално "преди да изготвим конкретен документ за политиката ни към съседите,... да чуем какво мислят хората, и особено онези от вас, които са най-силно обвързани с нашите съседи", предаде КРОСС.

Пред благоевградчани министър Младенов обеща, че управляващите в България няма да си затварят очите пред опитите за омаловажаване и изопачаване на българската история от чужди държави. Също така той бе категоричен, че ако е необходимо ще бъдат проведени и серия от разговори по този въпрос с комисаря по разширяването Щефан Фюле, който ще бъде в страната ни в сряда. Но повече неясноти относно това кое е част от българската история и кое е част от тази на съседна Македония, няма да има.

Гражданите на Благоевград и цяла Пиринска Македония, като искренни и пламенни български родолюбци не се стърпяха и на няколко пъти го запитаха докога България ще търпи да бъдат погазвани правата на етническите българи, живущи в днешните предели на РМакедония. В отговор той препоръча на "всички, че това, което трябва да направим, е да създадем колкото е възможно по-големи възможности за сътрудничество и обмен".

Благоевград бе първата спирка от обиколката на външния ни министър в общините от Югозападна България, по границите със съседите страни, по време на която ще се обсъжда политиката на България към региона.

Балканският синдром на рязане на лентички - от Груевски до Борисов

Йеменският премиер и турският министър на външните работи прерязаха лентата на откриването на новото Турско интернационално училище в Й...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com