НЗОК ще плаща стентовете за мозъчни операции от догодина

14486
НЗОК ще плаща стентовете за мозъчни операции от догодина

Управителят на касата Пламен Цеков заяви, че здравната каса ще плаща стентовете на за мозъчни операции от догодина.

Все още няма яснота дали НЗОК ще поеме и други медицински изделия, за което настояват пациенти и лекари - например консумативите за ортопедични операции, предаде БНР, цитирано от КРОСС.

Общият бюджет за медицински изделия за догодина остава непроменен - около 70 милиона лева, обясни Цеков: "В рамките на тези 70 милиона лева ние ще се опитаме да договорим повече медицински изделия, което означава, че очакваме спад в цените на тези изделия, които сме плащали до момента и надежда от средствата, които се освободят, да бъдат заплатени нови медицински изделия, които до момента касата не е плащала, да речем за съдовите стентове, мозъчни стентове. Освен тези стентове, говорим най-вероятно за хората с булозна епидермолиза. Най-вероятно няма да може да покрием всичко на 100%, което се иска в момента, но все пак най-важните неща ние имаме възможност да ги поемем като финансиране.

По отношение на дарителския фонд, който всъщност заплаща една голяма част от медицинските изделия най-вече за лечение на деца, надявам се и там да може да помогнем, поне да договорим цената, тези стави най-вече, които те заплащат и имат една изходна референтна цена, т.е. да си намалят и те разходите".

Редактор: Десислава Симова

Дразнещите хора забавят процесите в мозъка ни

Достатъчно дразнещо е просто да си покрай някого, когото не понасяш. За да станат нещата дори още по-зле, учени откриха, че лошата ком...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com