Облачна, но топла неделя с температури до 13°

2712
Облачна, но топла неделя с температури до 13°

През днешната неделя ни очакват максимални температури между 8° и 13°, в Добруджа – по-ниски: 4°-6°. В София - около 12°. Сутринта ще бъде студено, с минимални температури между минус 5° и 0°, в североизточните райони до минус 7°; в София - около минус 3°.

От югозапад облачността ще се увеличава, но ще бъде предимно средна и висока. Ще бъде почти тихо, съобщиха от НИМХ към БАН.

Вятърът в Оряхово достигна 28 м/с, остава силен в цялата страна

Днес времето ще бъде доста ветровито, а максималните температури ще са между 7 и 12 градуса. Намалението на облачността от запад днес щ...

Над планините облачността ще се увеличи, но ще бъде средна и висока. Ще духа силен вятър от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 0°.

И над Черноморието облачността ще се увеличи. Максимални температури: 4°-7°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за март.

Условията за туризъм в планините днес са добри, с изключение на високите части, където поради силния вятър от изминалите дни има много снежни натрупвания. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).

Жълт код в 24 области за силен вятър и интензивни валежи

Жълт код е обявен за 22 март в 24 области на страната заради силен вятър и интензивни валежи, съобщи БГНЕС по информация на НИМХ.Само в...

На места пътеките са оголени и заледени и има опасност от подхлъзвания и наранявания. По най-стръмните, подветрени склонове има големи снежни натрупвания и значителна степен от лавинна опасност. Почти всички спортни съоръжения в зимните курорти работят с изключение на лифтовете на най-високите части на Банско и Витоша, където има технически проблеми заради силния вятър.

Температурите по високите части на планините са между минус 7-минус 8 градуса, а в по-ниските части температурите са около 0 градуса. Планинските спасители съветват туристите, решили да излязат днес в планината, да се движат само по маркираните пътеки. През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com