Орешарски обеща: Няма да има втора актуализация на бюджета

9211
Орешарски обеща: Няма да има втора актуализация на бюджета

Ще се постараем да няма втора актуализацията на бюджета, заяви министър-председателят Пламен Орешарски във Варна, който се срещна с кметове от областта, съобщава „Фокус”.

Премиерът посочи, че засега е рано да се коментират параметрите за бюджета за следващата година. Той изрази надежда, че ще може да бъдат увеличени някои от перата – като например за майчинските помощи.

Намалява финансирането по оперативните програми за следващите седем години

Почти по всички оперативни програми средствата за следващия период са по-малко в сравнение с настоящия, съобщи вицепремиерът Зинаида ...

По отношение на проблемите в здравната каса, Пламен Орешарски посочи, че може би ще възникне дефицит в последния месец на годината, като по предварителна информация от управителя на НЗОК Румяна Тодорова ще са необходими около 100 милиона лева. Орешарски допълни, че сумата сигурно ще бъде намалена след оптимално разпределение на средствата.

Днес в Областна администрация-Варна министър-председателят Пламен Орешарски и министрите Драгомир Стойнев и Данаил Папазов се срещнаха с кметове от областта.

Срещата продължи близо два часа. На нея бяха обсъдени належащи проблеми в съответните общини. След срещата Пламен Орешарски даде кратко изявление пред медии. Той заяви, че е много удовлетворен от разговорите, които е провел с 12-те кмета и подчерта, че основните им проблеми са свързани с инфраструктурата, с третокласната и четвъртокласната пътна мрежа, както и с пътищата, които касаят Агенция „Пътна инфраструктура”.

Били са поставени и въпроси за ремонт на сгради, като например училища, читалища, детски градини и други. Министър-председателят посочи, че ще бъде направено всичко възможно от следващата бюджетна година да бъдат отделени средства за реализирането на най-важните проекти в съответните общини. „Ако се наложи да реализираме всички проекти, ще са ни необходими няколко мандата”, каза премиерът Орешарски.

Бобева: Няма да се наложи втора актуализация на бюджета

Засега не се предвижда нова ревизия на бюджета, заяви вицепремиерът с ресор икономическо развитие Даниела Бобева пред Нова телевизия. П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com