От февруари ни предупреждават с SMS за промени на собствеността ни

12317
От февруари ни предупреждават с SMS за промени на собствеността ни

От февруари следващата година Агенцията по вписванията въвежда нова SMS услуга. Всеки собственик, който се регистрира и получи код, може да бъде известен при опити за промяна на неговата собственост, каза правосъдният министър Диана Ковачева, цитирана от БГНЕС.

Пълното наименования на услугата е "SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър".

Новата услуга оповестяването за физически лица е свързана с промяната в собствеността на техен имот, особено когато се правят няколко поредни сделки и собствениците им разбират след години, че имотът им е бил препродаден няколко пъти, обясни Ковачева. Така всеки един гражданин, който пожелае, може да бъде уведомяван по този начин и да реагира незабавно като оспори промяната в съда, каза тя.

Съветът ми към гражданите е да се регистрират за тази SMS услуга и това ще им даде възможност да упражняват пълен контрол върху собствеността си, каза Ковачева.

За електронен регистър на даренията и завещанията се работи, но това е трудно, защото тази информация не се съхранява в електронен вид, обясни Ковачева. Има много нарушения и едно по едно се опитваме да ги отстраняваме, добави тя.

SMS ни предупреждава за имотни измами

"Домът ви е продаден". Подобен SMS може да получи всеки от нас от декември, ако е жертва на имотна измама. "Всеки гражданин, чийто имо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com