SMS ни предупреждава за имотни измами

12540
SMS ни предупреждава за имотни измами

"Домът ви е продаден". Подобен SMS може да получи всеки от нас от декември, ако е жертва на имотна измама. "Всеки гражданин, чийто имот е бил продаден без негово знание, ще получава SMS с информация за извършването на такава сделка. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното представяне на новия информационен сайт към Агенцията по вписванията. Той е активен и една от целите му е да предотвратява имотните измами, обясни министърът на правосъдието Диана Ковачева, предаде Стандарт нюз.

В началото на декември ще бъде представена новата услуга за известяване на гражданите при имотни измами, обясни премиерът Борисов.

НАП продава на търг луксозни имоти

Над 35 търга за продажба на активи на длъжници ще проведе столичната НАП до Коледа. На търг ще продават над 20 имота, като сред тях има...

„Собственик на имот, който неправомерно бъде продаден или бъде извършена измама с него, или по-точно, от негово име без да знае, се направи някаква сделка, веднага ще получава SMS, че с неговия имот се случва нещо. Тези, които имат кредитни карти, ако някой започне да тегли пари от тях, получават SMS, че са изтеглени пари. Услугата е на същия принцип", каза премиерът.

Новият сайт на Агенцията по вписванията дава информация на 3 езика и осигурява он-лайн обслужване на чужденците, като дава възможност за изпращане на сигнали до сътоветното ведомство. Министър Диана Ковачева обясни, че през последните години голям брой чужденци са били измамени при покупка на имот, особено по Черноморието. Причините за това не са в законодателството, увери Ковачева. По думите й това по-скоро се дължи на липса на достатъчна информация и на наивност от страна на купувачите, които се доверяват на случайни хора, когато купуват имоти в България.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com