Отварят 6 нови детски градини до края на годината

12544
Отварят 6 нови детски градини до края на годината

До края на годината ще бъдат завършени шест нови детски градини, съобщи днес заместник-кметът на София Ирина Савина при проверка на строителството на нова сграда в район "Младост", съобщава bTV.

Строежът на дванайсет от предвидените 17 детски градини е вече започнал, а останалите се в процедура по избор на изпълнител или предстои тяхното обявяване.

В пет детски градини и две училища в София ремонтите ще продължат след 15 септември

До този момент по план в пет детски градини и две училища ремонтните дейности ще продължат и след 15 септември, но това няма да пречи н...

Пет детски градини ще бъдат завършени догодина, а изграждането на останалите шест ще приключи в началото на 2015 година. За строителството на нова сграда към ЦДГ 23 в кв. "Горубляне" избраният изпълнител е Обединение "Строител" ДЗЗД, а стойността на договора е 3 202 494.68 лв. с ДДС. Детската градина ще бъде готова през февруари 2014 година. Със завършването й ще бъдат разкрити шест градински и две яслени групи за 200 деца.

В проектобюджета на Столичната община за 2014 година е предвидено строителството на още две детски градини в район "Младост" - ново детско заведение за 10 групи в ж.к. "Младост 4" и преустройство на бившата сграда на частно училище ЕСПА в ж.к. "Младост 1" в детска градина за 8 групи. С тези два проекта ще бъдат разкрити още 450 нови места в един от столичните райони с най-много чакащи за прием деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com