Президентът подписа указ за назначаването на Цацаров

10150
Президентът подписа указ за назначаването на Цацаров

Президентът Плевнелиев подписа указ за назначаването на Сотир Цацаров за главен прокурор на Република България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

След като се запозна с предложението на Висшия съдебен съвет, президентът Росен Плевнелиев подписа днес указ, с който назначава Сотир Цацаров за главен прокурор на Република България.

Actualno.com припомня, че вчера още на първото гласуване ВСС избра Сотир Цацаров за главен прокурор с 18 гласа "за", 3 - "против" и 3 "въздържал се".

Сотир Цацаров е новият главен прокурор на България

Сотир Цацаров е избран за главен прокурор на Република България, предаде БГНЕС. Още на първото гласуване ВСС избра Сотир Цацаров за г...

Изборът, при това още на първи тур е изненадващ, най–малкото, защото другите двама кандидати бяха подкрепени от по петима членове на ВСС и сметките показваха, че ако те гласуват за своите кандидати – няма как един от всички трима да събере 17 гласа още на първи тур. В същото време още след като бяха приети правилата за избор, наблюдатели посочиха, че те са направени именно в услуга на Сотир Цацаров. След като съдията събра 18 гласа, не бяха гласувани кандидатурите на останалите двама кандидати.

Кратка биография на Сотир Цацаров:

Новият главен прокурор на Република България - Сотир Цацаров, е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив.

Средното си образование завършва в Английска езикова гимназия – гр. Пловдив, а висшето – в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, по специалността „Право”. На 1 октомври 1992 г. започва работа като съдия в Районен съд-Асеновград, а от 1 март 1996 г. е заместник-председател на Районен съд-Асеновград. На 1 октомври 1998 г. встъпва в длъжността заместник-председател на Окръжен съд-Пловдив, а от 21 януари 1999 г. е председател на Окръжен съд-Пловдив.

Куклено шоу представи избора на нов главен прокурор

Изборът на нов главен прокурор предизвика нов протест дори още преди официално да е ясно кой кандидат печели, предаде БГНЕС. Пред сгра...

Два пъти е бил на обучение по съдебна администрация в САЩ.

Участвал е като експерт в мисии по проекти на Европейската комисия за реформа на съдебната система в Хърватия, Черна гора, Македония и Албания.

Редактор: Д. Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com