Принц Едуард и принцеса Софи пристигат у нас по покана на Плевнелиев

25605
Принц Едуард и принцеса Софи пристигат у нас по покана на Плевнелиев

По покана на президента Росен Плевнелиев на официално посещение у нас ще бъдат Техни Кралски Височества принц Едуард, граф на Уесекс, и съпругата му принцеса Софи. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Основни акценти в посещението на принц Едуард и принцеса Софи в България са преглед на осъществения от страната ни напредък в прилагането на Стратегията за деинституционализация, превенцията на изоставянето на деца, развитието на приемната грижа, както и споделянето на британския опит в тези сфери. Визитата е в съответствие с международната благотворителна и социално-ориентирана дейност на британското кралско семейство и има за цел да подкрепи реализацията на редица благотворителни инициативи, насочени към деца в риск и подпомагане на младежи за развиване на специалните им умения и интереси.

Техни Кралски Височества принц Едуард, граф на Уесекс, и съпругата му принцеса Софи ще са на посещение в България днес и утре.

Днес принц Едуард и съпругата му ще се срещнат с българския държавен глава в резиденция „Лозенец“ в София.

Президентът: Тези хора трудно ще бъдат прибрани, защото никой не ги изкарал

Станахме свидетели на нещо изключително. Дори в най-тежките за държавата моменти, когато политическите страсти са стигали точката на кр...

Утре принц Едуард и принцеса Софи и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов ще посетят Първа АГ болница „Св. София” и ще разговарят с ръководството на болницата и представители на фондация „За нашите деца“ във връзка с успешното им осемгодишно партньорство и с реализацията на „Проект против изоставянето на деца”. В рамките на посещението Техни Кралски Височества ще разгледат Следродилното отделение на болницата и ще се срещнат с майка, участник в проекта по превенция на изоставянето.

Президентът Росен Плевнелиев, принц Едуард и принцеса Софи и кметът на София Йорданка Фандъкова ще посетят Центъра за обществена подкрепа „Св. София’’ на фондация „За нашите деца“ и ще се срещнат с приемни деца и семейства, с които организацията работи.

В Природозащитния информационен център „Витоша“ (до кв. „Драгалевци“) принц Едуард ще присъства на демонстрация на скаутски умения на участници в Международната награда на херцога на Единбург.

По същото време принцеса Софи ще бъде на посещение в Южния парк в столицата на детската площадка „Азбукари” за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com