Протестиращи: Морската градина е за цяла България

2409
Протестиращи: Морската градина е за цяла България

Протестът за Варна продължава, ние успяхме да отвоюваме само 62% от Морската градина. По-старият проблем – продажбата на Алея първа на групировката ТИМ с нейната дъщерна фирма "Холдинг Варна" остава.

Това каза Емилия Галчева, съорганизатор на протеста в София против застрояването на Морската градина във Варна, предаде БГНЕС.

Софиянци излязоха пред Министерски съвет и президентството в солидарност с гражданите на "Морската столица", но тяхната инициатива успя да събере около 15 души. Въпреки малкият им брой техният протест съвпадна с момента, когато президентът Росен Плевнелиев напусна президентството и имаше възможност да види големия транспарант с надпис "Цялата Морска градина за цяла България".

Според Ганчева общинската и областната администрация във Варна живее в симбиоза с икономическата групировка и по този начин обслужва не гражданите, а Холдинг Варна и неговите собственици. Тя поиска това да бъде преустановено, както и да бъде направена пълна ревизия на всички постройки в Морската градина, както и да бъде обявено кой е дал разрешение за строителство на тези сгради. По информация на Галчева на 16 юли МС дава отговор на отворено писмо по въпроса с Морската градина, като се възлага проверка на четири органа на държавната администрация на случая относно продажбата на Алея първа. Очакваме тези проверки да бъдат сериозни и да ни осведомят за техните резултати, допълни активистката.

Днес съм тук в знак на солидарност с варненци и тяхната битка за Морската градина, заяви друг от протестиращите Горан Христов. "Според мен нещата са стигнали дотам, защото много дълги години има един интерес във Варна, който се е вклинил във властта, обсебил е бизнеса, обсебил е обществени структури. Тези хора в наглостта си искат да посегнат на символа и лицето на варненци." Христов сподели и своята надежда разумът да надделее и Морската градина да остане непокътната.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com