Протестиращите митничари искат извинението на Дянков

3939
Протестиращите митничари искат извинението на Дянков

Стотици служители на Агенция „Митници” се събраха пред централния вход на Министерство на финансите. Там служители на Централно митническо управление и Национална Федерация „Търговия, услуги, контролни органи и туризъм” към КТ „Подкрепа” проведоха протестен митинг-шествие, предаде КРОСС.

Причина за това е идеята на правителството агенцията да бъде преместена от София в Русе.

Дянков: До 5 години ще сме по-добре от гърците

До пет години средният българин ще живее по-добре от средния грък, прогнозира финансовият министър Симеон Дянков, предаде КРОСС. На в...

Протестиращите служители на агенцията носеха плакати, повечето от които са насочени срещу вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Сред най-провокативните са: „Никой не е роден министър на финансите”, „Дянков, извини се”, „Русе чака и вас, г-н Дянков, все още има свободни сгради”.

Протестът на митничарите се подкрепя от колегите им от Националната агенция за приходите (НАП), Изпълнителна агенция „Морска администрация”, Синдикалната федерация на служителите на МВР, ръководството на Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации – КНСБ и др.

Припомняме, че преди дни служители на Централното управление на Агенция „Митници” депозираха в Министерския съвет отворено писмо до министър-председателя г-н Бойко Борисов. Писмото само за един ден беше подкрепено с подписите на 270 служители, и то в най-активния сезон на отпуски. В писмото служителите излагат в седем точки основните си възражения по повод местенето на централата на Агенция „Митници” от София в Русе, както и основните си искания към премиера – стопиране на прибързани, немотивирани промени в нормативната уредба, свързани с преместването извън столицата; изготвяне на подробна финансова обосновка с оглед изчисляване на точната цена на преместването, както и последващите разходи, свързани с промяната на седалището; подлагане на реална широка обществена дискусия на всички икономически и социални аспекти, свързани с административната реформа.

Редактор: Калина Здравкова

Граждани отново излизат на протест

Граждани излизат на улицата, за да "рестартират системата". Протестът на 20 юли, организиран в социалната мрежа Facebook, ще премине ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com