Пътуваме все по-малко зад граница

7007
Пътуваме все по-малко зад граница

Пътуваме все по-малко в чужбина - това показва официалната статистика на Националния статистически институт (НСИ) за месец ноември.

Спрямо октомври пътуванията ни в чужбина са с 10,4% по-малко, отколкото през ноември. На годишна база, т.е. спрямо ноември 2011 година, също има понижение, макар и доста по-малко - от 0,6%. Общият брой пътувания на българи в чужбина през миналия месец е 252.3 хиляди.

Три седмици за българите в чужбина да изчистят здравните си вноски

Три седмици останаха до края на годината, в които българските граждани, които са напуснали страната преди 31 декември 2011 г., могат да...

Най-голям процент от пътуванията са извършени с цел забавление или обучение - 56%. На второ място са пътуванията със служебна цел - 25.2%, а на трето - с цел почивка и екскурзия - 18.8%.

Намаляват и посещенията на чужденци в България - с 22.8% по-малко спрямо октомври и с 5.4% спрямо ноември 2011 година. Общо 404.6 хиляди на брой са посещенията на чужденци у нас.

Кои чужди граждани пътуват най-често до България и броят на кои чужденци, идващи в страната ни, се увеличава - научете в Expert.bg.

Редактор: Ивайло Петров

България - новата индийска дестинация

България се стяга за поредица от опознавателни посещения на индийски туроператори. Чуждестранни авиофирми, сред които Qatar Airways, са...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com