Разписанието на БДЖ разгневи хората

10305
Разписанието на БДЖ разгневи хората

Заради новото разписание на БДЖ, което доведе до спиране на пет ключови влака от Перник, се стигна до протести и блокиране на движението на гара Даскалово. На гара Метал също има протести.

Ситуацията е дотолкова сериозна, че кметът на Перник Росица Янакиева е готова да пътува до София и да се бори на място за промяна в разписанието. Хората пък са готови да спират влакове, а вече са събрани 3000 подписа срещу новото разписание на БДЖ.

Влиза в сила ново разписание на влаковете

Нов график за движение на влаковете влиза в сила от днес, 9 декември, съобщиха от БДЖ. В новата транспортна схема е заложено пускането...

Междувременно пред „Нова телевизия” директорът на „Пътнически превози” на БДЖ Димитър Костадинов съобщи, че може да бъде възстановена линията Генерал Тодоров – Кулата. Премахването ѝ предизвика куп протести и от местните хора. Това обаче може да стане едва след пускане на международния влак София – Солун, който беше спрян преди година и половина от гръцка страна.

Решението да има промяна в разписанието на редица влакове в цялата страна беше обяснено от БДЖ с изключително ниска рентабилност и неоправдани разходи. Според компанията в новия график за движение няма участъци, в които да е изцяло преустановено обслужването.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com