Само един първокласник ще има в Широка лъка наесен

15145
Само един първокласник ще има в Широка лъка наесен

Само един първокласник ще има наесен в смолянското село Широка лъка, съобщи за Радио "Фокус" Смолян кметът на селото Васил Седянков. Миналата година са били седем.

За следващите една-две години идва резерв от детската градина. Има по 4-5, до 6 дечица, но за тази година е критично”, каза Седянков. Директорът на училището - Маруся Бочукова, може да защити пет деца в паралелка. Ако са по-малко трябва да е смесен клас.

Живеем с две години повече

За 10 години средната продължителност на живота в България се е увеличила с малко над 2 години. Средно българинът преживява 74 години, ...

„Този катарзис предстои да го преживеем рано или късно”, каза Седянков и допълни, че наесен, в началото на септември, с обществения съвет ще имат среща с населението, за да ги запознаят с проблемите на образованието, защото жителите на селото искат да има училище, но няма как с административни мерки то да се закрепи. Училището е защитено от държавата и общината е направила всичко, което е могла.

Седянков каза още, че намаляването на броя на учениците ще доведе и до съкращаване на педагогически и на помощен персонал. В такъв случай предимство ще имат местните специалисти, а някои от пътуващите трябва да бъдат съкратени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com