Шефът на АПИ: Чувствам се отговорен за вчерашната катастрофа

19627
Шефът на АПИ: Чувствам се отговорен за вчерашната катастрофа

Към настоящата ситуация, първата дата, която беше възможна за предаването на участъка, беше този понеделник, когато се предаде. Това каза инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, в интервю за предаването на БНТ „Денят започва”.

Така той коментира обвиненията на ГЕРБ, че пътен възел „Гара Яна” е трябвало да бъде открит два дни по-рано заради изключително интензивния трафик и напрежението в този район.

Борисов поиска оставката на Десислава Терзиева заради катастрофата при п.в. Яна

Изказвам съболезнованията си към близките на жертвите при катастрофата при пътен възел „Яна“. Призовавам премиера Орешарски...

„В този район напрежението е повече от месец, откакто фирмата започна работата по привързване на новия участък със съществуващата пътна мрежа. Спря ни самата процедура, тъй като, за да бъде пуснат един участък, той трябва да бъде безопасен за пътуващите по него. Иначе последствията, които ще понесе този, който е подписал пускането на движение при евентуален инцидент по този участък, ще бъдат огромни и негативни. Работата на комисията започна в четвъртък след обяд. Бяха установени редица пропуски по отношение на обекта, които, дори да се нарекат козметични, те трябва да бъдат отстранени”, допълни инж. Лазаров.

Лазаров подчерта, че трябва да се изчакат експертизите на МВР, за да е ясно каква е точната причина за катастрофата. Така шефът на АПИ отговори на въпроси дали не смята, че ужасният инцидент е станал факт заради подготвяната пищна церемония по откриването на пътен възел Яна и дошлите на нея политици или дали причина не е образувалата се дълга колона преди мястото на сблъсъка. Лазаров каза, че отговорните органи трябва да установят дали не е имало и по-лека катастрофа малко преди това, която да е запушила донякъде движението и също да е причина за последвалата трагедия.

Към момента от МВР няма официално становище каква е точната причина за инцидента.

Той заяви, че се чувства отговорен за станалата катастрофа вчера и това, че пътният възел не е бил отворен.

Тежка катастрофа край Телиш, има жертви

Шофьор на микробус е загинал при катастрофата на главен път Плевен - София в района на село Телиш. Това съобщиха от Областнат...

„Мога да кажа, че наистина ме боли, когато по българските пътища и то по участъци, където по принцип би трябвало да е ниска аварийността, тоест да не стават катастрофи, такива се случват”, каза още Лазар Лазаров.

Шефът на АПИ каза и че след катастрофата пътният възел е открит "само с водосвет", без да има големи церемонии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com