Шофьор на автобус пострада след удар в товарен автомобил край Симитли

4611

Водач на пътнически автобус е с тежки фрактури на краката, след като бе блъснат от товарен автомобил на път II-19- Симитли-Предел-Банско.  Пътният инцидент е станал към 7.15 часа тази сутрин в центъра на село Градево, община Симитли.

Автобусът "Сетра" на "Пътнически превози" ЕАД-Благоевград пътува по линията Благоевград-Долно Осеново, в него имало 10-на пътници.

След като потеглил от спирката в центъра на Градево, минава по моста над едноименната река. Влизайки в десния завой след моста, автобуса е ударен от задната част на товарен автомобил Мерцедес с колесар с гръцка регистрация, и идващ насреща му. Водачът на автобуса-Л.З. се опитал да избегне удара, отлонявайки се рязко надясно.

Въпреки това последвал удара в задния колесар на товарния автомобил с "щипка" за товарене на дърва. Автобусът е изхвърлен в оградата на къща, предното му дясно колело виси във въздуха.

Три линейки и противопожарен автомобил са изпратени на местопроизшествието. Линейката от ФЦСМП-Симитли транспортира до Спешно-приремно отделение на МБАЛ-Благоевград четирима пътници от предните седалки на автобуса. За щастие те са с леки охлузни рани.

Шофьорът е бил затиснат на седалката си. След като е изваден през предната дясна врата за пътниците, с линейка на ЦСМП-Благоевград е транспортиран до МБАЛ-Благоевград. Той е с тежки фрактури на бедрата и победриците на двата крака, но в съзнание и е контактен.

Водача на мерцедеса с гръцка регистрация е невредим, но в шок от случилото се. Той или е изпреварвал, или в завоя му е поднесла задната част на автомобила. Задния двуосов колесар бе засукан на дясно, почти е влязъл в двора на къща.

Към 8.15 часа пристигна следствена група от Второ РУП-Благоевград за изясняване причините за произшествието. От двете страни на катастрофата имаше опашка от леки и товарни автомобили с дължина от близо километър. Те бяха пропускани на етапи, първо леките, а след това и товарните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com