Сидеров: Вредно е да се нападат митрополитите

5370
Сидеров: Вредно е да се нападат митрополитите

"Вредно е в момента да се нападат и обсъждат митрополитите. Винаги имат някакви напрежения и това е нормално. Смятам, че ще се реши въпросът с избирането на патриарх. За мен е по-важно да се вкарат вероученията в училищата, а не да се учи история на религиите. Вярно е, че църквата има нужда от обновление, но нека я оставим малко на спокойствие." Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ.

Запитан дали партията му ще се присъедини към вота на недоверия на ДСП, Сидеров заяви, че няма как да стане това. "Ние ще сезираме Конституционния съд, че тази партия е противоконституционна, защото смята Освободителната война за поробваща", зави още той.

Според него има информационно затъмнение за срещите на "Атака" с привържениците им, защото залите са пълни, а нито една национална медия не ги отразява.

"Видях желанието на хората да има алтернатива на ГЕРБ, защото се насажда едно усещане, че няма такава. Да, ние имаме конкретни предложения как да се състои тази промяна. Трябва да се промени плоският данък, да се разбие монополизма на големите фирми, да се увеличат доходите на хората - минималната заплата трябва да е 1000 лева и да е съобразена със средноевропейската", категоричен бе лидерът на "Атака".

Според него изборите трябва да са състезание между идеология и идеи. "Всяка партия, която се създава, има цел да участва в управлението и да реализира идеите си. Искам до хората да стига информацията от парламента за това, за което се боря. Когато всеки защитава някаква идеология - ще има промяна в политиката", смята още националистът.

Българският национализъм винаги е бил защитен, запазващ, каза още той.

С ВМРО работим много добре и мисля, че няма да има никакъв проблем да има едно обединение. Няма конкретен срок, но работим заедно и мисля, че няма да има никакви пречки за това обединение, заяви Волен Сидеров.

Редактор:Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com