Социолог: Новият парламент ще е труден и няма да предоставя красиви гледки за публиката

12020
Социолог: Новият парламент ще е труден и няма да предоставя красиви гледки за публиката

Новият парламент ще е труден и няма да предоставя красиви гледки за публиката. Това каза в интервю за „Фокус” социологът Живко Георгиев.

Няма нищо изненадващо в позициите на нито една парламентарно представена сила. В коментар на поведението на депутатите от „Атака”, които не се регистрираха и не гласуваха за ръководство на Народното събрание, Георгиев посочи, че логиката, която донякъде съответства на интересите на партия „Атака”, е да запази своя антисистемен характер и своята опозиционност, дори ако в някои моменти подкрепя програмно правителство.

„Съмнявам се, че „Атака” желае избори наесен. Тъй като такава опция все още стои, нейното поведение ще държи отворени вратите за най-различни развития. Някои ще нарекат това опит да се вдигне цената. Според мен е доста логично поведение на партия „Атака”, която ще се опита да запази, а не да подведе този електорален потенциал, който успя да събере около себе си след тежки времена в края на мандата на предишното правителство, когато беше загубила доста политическо влияние”, добави още Живко Георгиев.

Според социолога председателят на 42-ото Народно събрание Михаил Миков е опитен парламентарист. „Добре е, че е юрист и политик, познаващ институциите, регионите и българския политически живот. Би могъл да бъде добър и във всеки случай по-добър от Цецка Цачева”, заяви Живко Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com