Спират водата в някои райони на столицата

3657
Спират водата в някои райони на столицата

На 21 август във връзка с подмяна на уличен водопровод в ж.к. "Дружба" I , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа, съобщиха от "Софийска вода".

Вода нямат живеещите в района между: ул. "Капитан Димитър Списаревски", ул. "Илия Бешков", ул. "Стоян Стоянов", ул. 5048 и ул. "Тирана". При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени в ж.к. "Дружба" I пред бл. 158.

Във връзка с механично почистване на резервоар "Изгрев" в кв. "Гниляне" , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа. Водя няма да имат живеещите в: кв. "Гниляне"; кв. "Курило"; кв. "Изгрев". При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на адрес: кв. "Гниляне" - на площада; кв. "Курило" – ул. "Вечерница" на ъгъла с ул. "Търговска"; кв. "Изгрев" – ул. "Христо Ботев" на ъгъла с ул. "Надежда".

Във връзка с реконструкция на улични водопроводи кв. "Горна Баня", се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа. Вода няма да имат живеещите в района между: ул. "Николай Хрелков", ул. "Лотос", ул. "Прибойница" и ул. "Урал". При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на кръстовището на ул. "Никола Петков" и ул. "Николай Хрелков". Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Редактор: Калина Здравкова

Загубите на вода са стигнали 70%

Водопреносната система в страната е в окаяно състояние. Загубите по трасетата са средно между 50 и 60%, на места стигат и до 70%. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com