Дамаск: Не е реалистично да се говори за гражданска война

3181
Дамаск: Не е реалистично да се говори за гражданска война

Сирийското външно министерство заяви, че да се окачествява ситуацията в Сирия като гражданска война "противоречи на реалността". Реакцията на дипломатическото ведомство беше по повод изказване на новия международен посредник Лахдар Брахими.

"Да се говори за гражданска война в Сирия противоречи на реалността и (това е термин, който) съществува единствено в главите на превратаджиите. Това, което става тук, са терористични престъпления срещу сирийския народ, които се извършват от банда въоръжени салафисти, подкрепяни от известни страни", се казва в комюникето на външното министерство в Дамаск, предаде БГНЕС.

Брахими заяви вчера пред френската телевизия Франс-24, че не може да се говори за "предотвратяване" на гражданската война в Сирия, а за нейното "прекратяване".

В интервю по телефона за арабския телевизионен канал пък той подчерта, че е време да се поиска оттеглянето на президента Башар Асад. "Не е работа на някоя държава, партия или международен посредник да казва кой да управлява Сирия", добави сирийското дипломатическо ведомство.

Редактор: Калина Здравкова

Турция не може да приеме над 100 000 бежанци от Сирия

Турция няма да може да приеме повече от 100 000 сирийски бежанци на територията си и буферна зона би била необходима за спиране на бе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com