Станишев: ГЕРБ са групировка за власт и за пари

47455
Станишев: ГЕРБ са групировка за власт и за пари

Лидерът на БСП Сергей Станиев заяви във Велинград, че ГЕРБ са групировка за власт и за пари и това е смисълът на тяхното съществуване, предаде БГНЕС.

По думите му разочарованите от ГЕРБ ще стават все повече. Станишев напомни, че управляващите обещаваха нови работни места, но в действителност създадоха нови безработни, оставиха хората без поминък и без перспектива. Обещаваха на пенсионерите благини, а всяка година отлагат увеличението на пенсиите, допълни Станишев.

Лидерът на БСП подчерта, че увеличението, за което сега ГЕРБ уверяват, е вече изядено от инфлацията. "Хората обедняват, дерат им по три кожи", изтъкна Станишев и добави, че политиката на ГЕРБ цели облагодетелстване само на тях и на приближените им. Според лидера на социалистите управляващите се страхуват, че истината за безобразията им ще излезе наяве и ще им бъде потърсена отговорност.

Сергей Станишев подчерта, че силите между БСП и ГЕРБ вече са изравнени и през предстоящата година е важно социалистите да спечелят доверието на хората. "Не заради властта като самоцел. Не може да допуснем още четири години безпътица, социална мизерия, липса на икономически напредък и подигравки с България по света. Не може да позволим още четири години ГЕРБ да си разиграват игрите на гърба на всички българи", категоричен беше Станишев. Той изтъкна, че БСП се крепи на ясни и непреходни ценности, социалистическата идея пробива път сред хората и никакви преследвания и репресии не могат да я прекършат.

Във Велинград Сергей Станишев участва в отбелязването на 110-години социалистическо движение в Чепинския край. Той поднесе цветя на Паметника на съпротивата и заедно с председателя на Общинския съвет на БСП-Велинград Георги Янчев откри плоча, посветена на годишнината.

БСП обвини Борисов в лъжа

"Г-н Борисов, вчера на брифинг в МС, заявихте дословно: БСП и ДПС са довели болницата в Девин до фалит, както и - БСП и ДПС са безчин...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com